Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/cloudninestore.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Wat je nog niet wist over de verschillende soorten dresscodes | Cloud nine store

Heb je een uitnodiging gekregen voor een feestje, maar staat er een dresscode op waarvan je niet zo goed weet wat je er mee moet? Veel mensen weten niet wat de verschillende dresscodes precies inhouden, terwijl het eigenlijk best simpel is. Om jou een eindje op weg te helpen bij het uitkiezen van een geschikte outfit hebben we de meest voorkomende dresscodes op een rijtje gezet. 

Casual 

Casual kan worden gezien als een alledaagse dresscode waarbij comfort voorop staat. Je bent hierbij volledig vrij in je keuze en dus is het de uitgelezen kans om je eigen stijl te laten zien. Het kan ook voorkomen dat er op de uitnodiging smart-casual staat. Dit betekent dat je er netjes uit moet zien, maar niet te netjes. Dames kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een mooie colbert en een nette broek of rok. Hakken zijn niet noodzakelijk, een mooie platte schoen kan ook. Maar voor de dresscode casual chic is het leuk om wel altijd een hakje te dragen. Voor de heren daarentegen is het in dit geval altijd veilig om te kiezen voor een pantalon en een getailleerd overhemd. 

Cocktail 

Deze dresscode zie je vooral terug bij feestelijke gelegenheden. Vooral de dames mogen hun creativiteit de vrije loop laten en volledig uitpakken met de mooiste cocktailjurken. De cocktailjurk valt meestal op de knie of net iets erboven. Het mooiste is om de outfit af te maken met mooie hakken die goed bij de jurk passen en een mooie clutch. Daarnaast zijn ook opvallende sieraden en kleuren zeker toegestaan. Wat betreft de heren zijn er ook vele mogelijkheden. Ga je voor een Peaky Blinders outfit in donkere kleuren of kies je voor een lichtere strand outfit? Waar je voor kiest hangt in de meeste gevallen echt af van de gelegenheid. 

Black Tie

Black Tie draait volledig om elegante en chique kleding. Vrouwen kunnen hierbij het beste kiezen voor een lange avondjurk of een lange rok met een chique top. Het is in ieder geval belangrijk om te onthouden dat het lang moet zijn. Je kunt dit combineren met een paar hakken en een klein tasje om het af te maken. De mannen worden verwacht in een smoking met zwarte strik en een wit overhemd. Het jasje is een single-breasted met klassieke revers. Meestal wordt dit gedragen met zwarte lakschoenen zonder horloge, want dit geeft het idee dat je op de tijd let. Heb je zelf geen smoking? Een smoking kan ook altijd gehuurd worden bij verschillende winkels.

White Tie

De White Tie dresscode is de meest formele dresscode die er is. Deze dresscode zie je dan ook het meest voorbij komen bij bijvoorbeeld gala’s of speciale diners. Als vrouw draag je een lange galajurk waarbij een chique decolleté is toegestaan, zolang het elegant blijft. De jurk loopt vaak wijd uit, verder kun je alles geheel zelf invullen. Denk bijvoorbeeld aan parels, pailletten en kristallen. Je kunt deze dresscode vergelijken met de stijl uit de jaren 20. Heren dragen een rokkostuum. Dit is een kostuum dat bestaat uit een rokjas, rokhemd, rokvest, rokstrik en rokkostuum pantalon. Daarbij is vooral de rokjas karakteristiek. Je herkent deze jas aan de korte panden aan de voorzijde en de lange uitgesneden panden aan achterzijde.