Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/cloudninestore.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Tips om het koel te houden deze zomer op werk | Cloud nine store

De temperaturen lopen flink op deze zomer. Het liefst lig je languit op het strand tijdens de warme dagen. Helaas moet er ook gewerkt worden. Hoe overleef je werken tijdens de warme dagen? Dat lees je in dit artikel.

Keuze qua kleding

Door de juiste soort kleding te kiezen krijg je het minder warm. Werk je vanuit huis? Dan heb je vaak veel meer keuze qua wat je aan kunt doen. Niemand ziet die korte broek en slippers als je een vergadering via Zoom hebt. Moet je wel op kantoor werken? Zorg dan dat je goed weet wat de richtlijnen zijn qua kleding. Vrouwen mogen meestal een rok of jurk tot over de knie dragen. Waar voorheen mannen ook tijdens de warme dagen een lange broek moeten dragen mogen mannen bij steeds meer bedrijven ook een korte broek aan. Een korte broek  over de knie kan je bijvoorbeeld combineren met een polo shirts of overhemden met korte mouwen. Zo kom je toch netjes naar kantoor. Ben je op zoek naar iets unieks? Kijk dan eens bij het merk ‘A fish named fred’. Hier vind je onder andere diverse overhemden in leuke opvallende en subtiele printjes. Kies het liefst voor kleding gemaakt van bijvoorbeeld linnen of katoen. Linnen en katoenen stof zorgt ervoor dat de hitte meer tegen wordt gehouden. Synthetische stoffen kan je beter vermijden. Dit zijn stoffen zoals viscose en polyester. Deze stoffen kunnen voor erge zweetplekken zorgen.

Goede ventilatie

Je werkplek moet goed geventileerd worden. Werkt de ventilatie of airconditioning niet op je werk? Ga dan in gesprek met je werkgever. Dit moet worden opgelost, omdat een warme werkplek tot gezondheidsklachten kan leiden. Als je thuis werkt kan je jouw huis ventileren door vroeg in de ochtend en in de avond alle deuren en ramen te openen. Je sluit de deuren en ramen vervolgens als het warm wordt. Sluit ook de gordijnen. Speciale zonwerende gordijnen houden nog meer warmte tegen. Gebruik daarnaast zo min mogelijk apparaten die warmte afstoten, zoals het fornuis. Kies er liever voor om bijvoorbeeld in de ochtend of laat in de avond te koken of maak een salade. Je kunt ook voor meerdere dagen tegelijkertijd koken. Daarnaast kan je jezelf afkoelen door een ventilator te plaatsen bij je werkplek. Blijf ook voldoende water te drinken. Kies voor lauw water. Te koud water kan er namelijk voor zorgen dat je het warmer krijgt. Dit komt, doordat je lichaam er naar streeft om je lichaam op dezelfde lichaamstemperatuur te houden.

Bij erg warme dagen kan je overleggen met je werkgever of je eerder kunt beginnen met werken. Is dit niet mogelijk? Vraag dan om meerdere korte pauzes. Vooral als de temperaturen tegen de 30 graden oplopen is dit nodig. Hoe zwaarder je werk is, hoe meer pauze je nodig hebt.