Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/cloudninestore.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Hoe zorg je ervoor dat je werklaarzen langer meegaan? | Cloud nine store

Werkschoenen krijgen dagelijks heel wat te verduren. Stel, je loopt op de bouw en stapt in een plas, dan wil je niet dat sokken doorweekt zijn. Een directe oplossing daarvoor zijn werklaarzen. Je kunt jezelf daarmee verplaatsen op een ruiger terrein. Een direct gevolg is dat ze dan nog meer te verduren hebben. Dan hebben we het nog niet over de wintermaanden gehad. In de wintermaanden zijn werklaarzen enorm comfortabel. Naast de ze warmte geven, zorgen ze ook nog voor goede ondersteuning. We gaven aan dat werklaarzen veel te verduren krijgen, de kans is aanwezig dat het leer uitdroogt of dat de bovenzijde inzakt. Hierdoor gaat de mooie uitstraling van een laars verloren.

In de blog van vandaag geven wij jou 5 tips hoe jij je werklaarzen optimaal kunt onderhouden:

De 5 stappen

  1. We beginnen bij het begin. Reinig je laarzen goed. Laat vies materiaal niet uitdrogen op je werklaarzen, ondanks dat ze daar voor zijn gemaakt. Reinig ze met water en het liefst een zachte borstel. Waarom? Een harde borstel kan het leer of dergelijke beschadigen.
  2. Bescherm je laars vervolgens met een crème of een lak. Hierdoor blijft de laars soepel, gaat het langer mee en het zal materiaal van buitenaf beter afstoten. Een win-win situatie dus.
  3. Stap 3 is eigenlijk al deels in stap 2 benoemd, maar zorg dat je een lak of dergelijke aanschaft, zodat het materiaal afstotend is.
  4. Heel herkenbaar denken wij. Je hebt laarzen en op een gegeven moment zakt de vorm van het model wat in. De oplossing daarvoor kunnen laarzenspanners zijn. Zij houden het model van de laars intact. Een andere oplossing zijn papierenproppen. Dit onttrekt ook direct het vocht uit je laars.
  5. Zorg dat je de binnenkant van je laars soepel blijft. Dit zorgt voor draagcomfort.

Alledaagse tips

De bovenstaande stappen hoef je niet per se dagelijks te doen bij je werkschoenen, maar minimaal wekelijks is wel aan te raden. Op dagelijkse basis is het aan te raden om je werklaarzen af te spoelen en te laten drogen. Dit gaat in lijn met het verwijderen van het vuil.

Het klinkt wellicht overbodig, maar dat is het niet. Je ziet in de praktijk dat werklaarzen op een gegeven moment inzakken, niet lekker meer lopen en of er niet meer representatief uitzien. Zonde als je het ons vraagt, omdat het te voorkomen valt.

De tips hierboven gaan specifiek om werklaarzen, maar veel van de tips zijn bruikbaar op alle werkschoenen, omdat werkschoenen logische wijs aardig wat te verduren krijgen.