Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/cloudninestore.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Hoe kan je jezelf kleden als een lid van de Peaky Blinders? | Cloud nine store

Wie de serie Peaky Blinders heeft gezien, ook al was het maar een aflevering, weet precies hoe stijlvol de hoofdpersonen altijd gekleed gaan. Deze fraaie jaren ‘20 stijl past perfect bij het verhaal en heeft al voor een enorme rage gezorgd. Kappers worden regelmatig gevraagd om haren in de stijl van Tommy Shelby te knippen, en de kleding is zeer populair. Maar wat maakt een echte Peaky Blinders outfit? We zetten enkele onderdelen op een rijtje.

 

Het pak

Een peaky Blinders outfit begint natuurlijk met een fraai pak. Deze pakken komen in allerlei soorten en maten, maar ze hebben een ding gemeen: Peaky Blinders-pakken zijn bijzonder stijlvol. Of ze nou gemaakt zijn van wol of tweed, ze geven de drager direct een heel nieuw voorkomen, dat eigenlijk geen enkel ander pak kan geven. Met deze pakken waan je jezelf gelijk in het Birmingham van de jaren ‘20, waar de Peaky Blinders hun oorsprong hadden. En omdat veel verschillende personages veel verschillende stijlen hebben, kan je zelf kiezen op wie je het meest wil lijken. Ga je voor het tweed van Thomas Shelby, of kies je voor de wollen, op maat gesneden pakken van Luca Changretta? Wat het ook wordt, je zal direct zien hoe je stijl erop vooruit gaat. Maar met een pak alleen ben je er nog niet.

 

Schoenen

Want wat dacht je van de juiste schoenen? Wie onder zijn fraaie maatpak een setje afgetrapte Air Maxjes draagt, zal natuurlijk scheve blikken krijgen. En dus zal je een pak moeten complimenteren met de juiste schoenen. Stijlvolle, lederen schoenen met de juiste pasvorm en de juiste stijl. Zij passen perfect bij de toch zo fraaie pakken en maken het setje netjes af. Ook hierin geldt; je hebt flink wat te kiezen. Zorg er dan ook voor dat je schoenen kiest die goed bij je pak passen, zodat je ensemble keurig op elkaar afgestemd is en je bijzonder stijlvol door het leven zult gaan.

 

Petten

De Peaky Blinders staan bekend om hun petten waar scheermesjes in verscholen zitten. Dat laatste zal je niet zo snel treffen in respectabele kledingzaken, maar het voorkomen van deze oerbritse flat caps is natuurlijk onovertroffen. Een mooie pet houdt niet alleen je hoofd warm, maar zorgt er ook voor dat je pak bijzonder goed gecomplimenteerd wordt. Net zoals bij de schoenen is het van belang dat je een pet kiest die goed samengaat met je pak, maar net zoals bij de schoenen, is dat geen enkel probleem. Ook op dit front is de keuze reuze en zal je zien dat voor elk pak het juiste hoofddeksel slechts een klink van je verwijderd is.

 

Accessoires

En wil je het helemaal afmaken, dan kies je natuurlijk voor fraaie accessoires. Manchetknopen, een rumkit, dit soort zaken maken je outfit helemaal af en zorgen ervoor dat je volledig in de stijl van de Peaky Blinders op straat kan. Ook hierin valt flink wat te kiezen, dus voor wie een beetje research doet, is de ideale outfit niet ver weg.